De hedendaagse verspreiding over de wereld

Mensen met die gekke naam Diepraam vind je vandaag de dag overal ter wereld, behalve in Duitsland, waar de bakermat van het geslacht ligt.

In Nederland zijn er nog drie takken aanwezig, die allemaal afstammen van Abraham Jansz Diepraam, de derde kleinzoon van de Nederlandse 'aartsvader' Hendrick Symonsz Diepraam. Hetzelfde geldt trouwens voor de Zuid-Afrikaanse tak, die nu afsplitsingen kent in de VS (Texas) en in Nieuw-Zeeland.

Haus Dieprahm vandaag

Het waterslot in Kamp-Lintfort met de naam Haus Dieprahm is recent prachtig gerenoveerd, nadat het in de loop van de vorige eeuw in steeds vervallener staat was geraakt.

Tegenwoordig is het een luxueus appartementencomplex. De stallen hebben moeten plaatsmaken voor twee woonblokken in de stijl van het kasteel, die elk ook weer plaats bieden aan vijf woningen.

In het voorjaar van 2012 sloeg echter het noodlot toe - of eigenlijk gewoon de bliksem - waardoor het huis door brand zwaar beschadigd raakte.

De naam Diepraam in Kamp-Lintfort vandaag

Sinds de renovatie van het slot is de naam Dieprahm in Kamp-Lintfort weer helemaal een gevleugeld begrip. Het hele gebied rondom Haus Dieprahm en de Dieprahmsweg heet inmiddels Dieprahm.

Een prominente verschijning van de naam Dieprahm is die op de borden naar het Technologiepark Dieprahm, dat even ten zuiden van het kasteel ligt, in de voormalige landerijen rondom het slot.

(md)

Wapen van Diepraam
'Oem truwe end holt'

Over oorsprong en verspreiding
van de naam Diepraam